Raad & Daad

Binnen Raad & Daad vind je artikelen die dieper ingaan op onderzoek en advies bij re-integratie, loonwaardebepaling en conflicten op de werkvloer. Hoe wordt een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd, welke aspecten spelen een rol bij loonwaarde-onderzoek en welke situaties kunnen conflicten op de werkvloer veroorzaken? Ik vertel het je in Raad & Daad.

Raad & Daad

De aspecten van loonwaarde-onderzoek

Case

Loonwaarde-onderzoek schept duidelijkheid over de arbeidsprestatie en de gevolgen voor langdurige arbeidsongeschiktheid. Met het onderzoek breng ik in kaart tegen welke resterende loonwaarde de medewerker nog aan het werk kan en welke financiële gevolgen aan blijvende beperking zijn verbonden.

Lees meer

Arbeidsmediation bij conflictsituaties

Case

Arbeidsonflicten zijn grofweg te onderscheiden in taakinhoudelijke conflicten en sociaaleconomische conflicten. Bij de eerste categorie is er een conflict op het gebied van de organisatie van werkzaamheden, taakaansturing en bijvoorbeeld budgetten.

Lees meer

Hoe wordt een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd? 

Case

Het medische onderzoek van de bedrijfsarts vormt het beginpunt van mijn arbeidsdeskundig onderzoek. Deze medische beoordeling heet een FML (Functionele Mogelijkheden Lijst). Hiermee classificeert de arts beperkingen.

Lees meer
+31 6 52 04 38 11